HTML

játékmester

"A szerencse olyan, mint a Tour de France: egész évben várod, aztán észre sem veszed, és már el is múlt." (Idézet az Amelie csodálatos élete című filmből)

Friss topikok

Linkblog

Fradika

Játék_mester 2010.01.29. 14:52

Nem szívesen lennék Ferencváros-szurkoló. Manapság ugyanis már csak azért létezik a klub, na meg annak első számú kirakat szakosztálya, a labdarúgó, hogy megtöltse a nagyjából a botrányújságírásra berendezkedett lapok hasábjait.

Érdemben, a szakmáról, az eredményekről nem esik szó. Kérdés, van-e még Ferencváros-szurkoló. A folyamatosan botrányokat okozó egyéneket nem nevezném annak, maradnak az idősebbek, akik vagy otthon maradnak, vagy nosztalgikus emlékeiket felidézve leragadnak valamelyik népligeti vagy ahhoz közel eső kiskocsmában, és megnézik ott a meccseket. Merthogy a Fradi összes meccsét adja valamelyik csatorna, ez a felettébb gyanús igyekezet is megérne egy misét.

Az, hogy a zöld-fehér klub ilyen mélyre süllyedt, három tényezőnek köszönhető. A magát mindig is a klub irányító testületének tartó B-közép, és egy másik magra épülő szurkolóseregnek, az aktuális, tolvaj tulajdonosoknak, valamint a médiának. Utóbbi ugyanis folyamatosan érdemtelenül nagy terjedelemben számol be a csapat ügyes-bajos dolgairól, régen elfeledkezik arról, hogy ez a klub már nem bír olyan hírértékkel, mint régen. Pontosabban ma már csupán egyoldalú hírforrás. Ha kell valami botrány, kell valami, amivel el lehet adni a lapokat, akkor foglalkozzunk egy kicsit a Fradival. Ezt gondolják a nagyokos szerkesztők, ám szerintem ez már igencsak anakronisztikus gondolkodás.

Bumeráng-hatás. Ha meglátom a címoldalon a Fradi valamely ügyetlen légiósáról készült riport bevezetőjét, a hányinger kerülget, de legalábbis elmorzsolgatok egy-két mozzanatosító igét a nem létező bajszom alatt.

A klub jelenlegi "labdarúgói", élén az hiperagresszív, kőbunkó Dragónerrel azért olykor dnak okot a hírérzékenységre - ha már botrányújságírás. Legutóbb Máltán szakadt félbe egy felkészülési meccs, mert állítólag leköpték az egyik fradistát, mire a jó öreg Dragóner beavatkozott, ennek pedig tömegverekedés lett a vége. Egészségükre.

Ma ismét címoldalt ér az újabb hír: a tehetséges Bori Gábor nem lesz a Fradi játékosa a megállapodás szentesítése ellenére, merthogy a szurkolók megfenyegették. Mondván, aki annak idején Fradi-sálat éget, nemkívánatos személy az Üllői úton. Bori emlékezik az esetre, szégyelli magát, bocsánatot kér.

Vajon, a Fradi részéről mikor érkezik bocsánatkérés az elmúlt évek szégyenteljes botrányaiért?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmester.blog.hu/api/trackback/id/tr291712574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása