HTML

játékmester

"A szerencse olyan, mint a Tour de France: egész évben várod, aztán észre sem veszed, és már el is múlt." (Idézet az Amelie csodálatos élete című filmből)

Friss topikok

Linkblog

Bolgár lottóbotrány

Játék_mester 2009.09.20. 11:39

Bulgáriában pár nap különbséggel ugyanazokat a számokat húzták ki a lottón, de míg az első sorsoláskor egyetlen telitalálat sem született, a következőn rögtön 18 darab.

Szeptember 6-án és 10-én is az alábbi számokat sorsolták ki: 4, 15, 23, 24, 35, 42. Most vizsgálják, hogy mindez a véletlen műve volt, avagy manipuláció történt. (Jómagam utóbbira látok esélyt, ha már az esélyekről lehet beszélni egy ilyen "csoda" kapcsán.) A nyertesek 10 ezer levát kaptak, azaz mintegy 1 millió 400 ezer forintot.

A lottó szervezői úgy gondolják, nem történt csalás, ám azt nem árt közölni, ahhoz, hogy újra ugyanazok a számok kerüljenek ki, 1:4 200 000 az esély.

Nos, lehet, ez éppen az a 4 millió 200 ezredik eset volt...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmester.blog.hu/api/trackback/id/tr411394250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása