HTML

játékmester

"A szerencse olyan, mint a Tour de France: egész évben várod, aztán észre sem veszed, és már el is múlt." (Idézet az Amelie csodálatos élete című filmből)

Friss topikok

Linkblog

Lépéshiba nélkül

Játék_mester 2009.08.21. 15:33

Nem bukott meg a magyar férfi kosárlabda-válogatott az A-csoportban maradásért folytatott küzdelemben. Sőt, a végén egész simán bent maradtunk a legjobbak között. Pedig nem volt ilyen egyértelmű a helyzet úgy két héttel ezelőtt.
Akkor kezdődött a selejtező, az ellenfeleink Észtország, Ukrajna és Csehország voltak. Papíron, valamint az elmúlt évek eredményeit tekintve minimum kettő is erősebb válogatottnak tekinthető. De csak papíron. Az már a felkészülési mérkőzések alatt látszott, hogy a Mészáros Lajos, Braniszlav Dzunics, Sabáli Balázs hármas jól összerakta a teljesen átalakuló nemzeti csapatot. Fiatalokat a mélyvízbe dobva indultunk neki a sorozatnak, mindezt úgy, hogy közben az eredményesség volt az elsődleges szempont. Talán pont ezért különösen édes ez a siker: letudtuk a sorozatot, és közben elkezdtük a jövő csapatét építeni. Merthogy van miből meríteni. Vojvoda Dávid, Hanga Ádám, Körtélyesi Gergely bizonyították, nagyon is lehet rájuk számítani az öregek mellett. Már, ha Németh István, Horváth Ákos vagy Horváth Zoli öregnek számít.
Hanga berobbant az élvonalba, NBA-táborban készült, Vojvoda édesapja sikerei megismétlésére készül, Körtélyesi pedig – egy őszinte vallomás után tudjuk – drogproblémák után tért vissza és bizonyította tehetségét. Mindhárman teher mellett nyújtottak nagyot.
Köszönhető ez elsősorban a meccselő Dzunicsnak, az társaknak, na meg a klubedzőknek. Elvégre Sopronban, Kaposváron és Székesfehérváron is az első csapat alapemberei a felsoroltak.
Igen, talán azért is, mert az elmúlt szezonban már kötelező volt legalább egy magyar játékosnak a pályán lennie egy bajnoki mérkőzés minden percében. Sőt, ettől az évadtól kezdve ez a szám már kettő lesz. Nem vitás, ez alapkérdés egy esetleges szakmai előrelépés tekintetében.
Merthogy a bent maradás után már új célokat kell szőni. Reális, előremutató célokat. Ez a válogatott rászolgált arra, hogy akár merészebb terveket is említsenek a szakértők. Kérdés, kik lesznek a szakértők. Mészáros szakmai igazgatóként vállalta a feladatot, de Braniszlav Dzunics kitűnő választás lenne. Szakmai képességei elismerésre méltóak, bajnokot faragott a Paksból, erős gárdát a Kaposvárból, a Dombóvárból korábban. Kiválóan beszél magyarul és érti meg magát a fiatalokkal és idősebbekkel is.
Ő lehet a magyar férfi kosárlabda jövőbeni sikereinek egyik letéteményese.
A másik a szövetség, amely, ha ugyanúgy dolgozik, mint az elmúlt időszakban, talán egész más nézőpontból születnének az írások a magyar kosárlabda tárgyában.
A magyar csapat eredményei:
Magyarország-Ukrajna 91:67
Csehország-Magyarország 71:65
Magyarország-Észtország 75:64
Ukrajna-Magyarország 77:69
Magyarország-Csehország 70:55
Észtország-Magyarország 60:65
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmester.blog.hu/api/trackback/id/tr471328135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása