HTML

játékmester

"A szerencse olyan, mint a Tour de France: egész évben várod, aztán észre sem veszed, és már el is múlt." (Idézet az Amelie csodálatos élete című filmből)

Friss topikok

Linkblog

Körkapcsolás (Magyar Rádió): kiállítva

Játék_mester 2009.08.19. 17:31

A jövőben nem hallgathatjuk majd Novotny Zoltánt, Kalapos Mihályt, Lantos Gábort a Magyar Rádió körkapcsolásában. Évtizedek óta biztos pont volt ez a magyar szurkoló számára, már ha éppen annyira rajongott az első osztályúnak nevezett magyar bajnokságért. Márpedig igenis rajongunk, rajongtunk érte.

Különösen igaz ez az idősebb foci drukkerekre, akik közül még ma is jó néhányan magukkal vitték a meccsre is Sokol vagy épp Sanyo kisrádiójukat. Hogy első kézből értesüljenek arról, vezet a Honvéd, otthon ég a Dózsa, vagy elsőként ugorhasson fel székéből, amikor büntetőhöz jut a Fradi.
Megint eltűnik valami, ami OLYAN MAGYAR. Ami még itt maradt a régi Magyarországból. Ezentúl csak emlékezhetünk Novotny higgadtságára, Vass István Zoltán abszurd megjegyzéseire. Itt kezdte Bárdos András, Baló György, és megannyi manapság élvonalban lévő tévés.
De nemcsak emiatt fájó, hogy vége a Körkapcsolásnak. Amiatt is, hogy megint azért ér véget valami, mert telhetetlen és irreális vágyálmokkal felvértezett vezetők tárgyaltak a folytatásról.  A Hivatásos Labdarúgó Liga 225 millió forintot kért a közvetítésért a Magyar Rádiótól három évre. Eddig nem kellet fizetnie a közszolgálati adónak. Ennyit nem tud fizetni az MR, és ezt meg is lehet érteni. Még akkor is, ha a sport mindig is a hallgatottabb műsorsávokba tartozott.
A DigiSportnak köszönhetően (ez a csatorna verte fel a televíziós közvetítési jogok árát, majd a Sport TV megadta et az összeget) több milliárd forint áramlik a magyar fociba az elkövetkezendő években. De az Liga vezetőinek ez sem elég. Jó lenne, ha rájönnének, azért ennyit nem ér a magyar foci. Még ha annyira rajongunk is érte mi elvetemültek.
Azt sem értem, miért kell ezért egyáltalán pénzt kérni. Mert míg a tévés jogok világszerte nagy biznisznek számítanak, és egyben lehetőséget jelentenek, a rádiós jogoknál ez a helyzet nem áll fenn. Legalábbis tudtommal.
Ha a Liga logikájából indulunk ki, hamarosan az írott sajtó tulajdonosainak is a zsebébe kell nyúlni.
Ráadásul még szépet és jót is illik a magyar focistákról írni. Ezt várják ott, a nagyok.
Mi meg azt, hogy magukba szálljanak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmester.blog.hu/api/trackback/id/tr541323876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása