HTML

játékmester

"A szerencse olyan, mint a Tour de France: egész évben várod, aztán észre sem veszed, és már el is múlt." (Idézet az Amelie csodálatos élete című filmből)

Friss topikok

Linkblog

Bukás

Játék_mester 2009.08.17. 21:49

Olyan történt a berlini atlétika világbajnokságon hétfőn, amire senki sem számított. Jelena Iszinbajeva egyetlen érvényes ugrásra sem volt képes. A rúdugrás nagyasszonya, olimpiai bajnoka, világcsúcstartója. A szakág utóbbi évtizedének legnagyobb alakja, a nő, aki gyakorlatilag minden szezonális hónapban megdöntötte saját világcsúcsát az elmúlt években.

Most betlizett. Nem jött jól. Vagy épp pont jól jött nekünk? Megközelítés kérdése. Ugyanis ezen a hétfői napon csütörtököt mondott a másik tuti esélyes is a vb-n. Történetesen Pars Krisztián kalapácsvető. A szám első számú esélyese, aki a világ idei tíz legnagyobb dobásából nyolcat teljesített. Érvénytelen dobások jellemezték Pars mai napját.

Egyértelmű csalódás. Körülbelül akkora, mint az olimpián Kovács Kati betlije. Ha nincs Iszinbajeva, akkor a sportág társadalma erről a negatív szenzációról beszélne úgy egy hétig biztos. Fájón hosszú idő lett volna. Nem lesz.

Köszönjük meg? Nem fogjuk.

Mi ugyanis itt, a mi sporttársadalmunkban még jó ideig fogunk erről beszélni. Ki-ki a maga módján. Egyesek majd a sérülését hegyezik majd ki, mások a magyar betegséget, a teher súlyát, az esélyesség terhét, a súly súlyát, a teher terhét, a blokkot, a gátat (még jó, hogy nem ez az ő szere), a balsorsot.

Nos, ideje lenne valóban erről beszélni. A német asztaliteniszezők a 90-es évekig arról voltak híresek, hogy a kiélezett szituációban, a döntő helyzetekben rendre alulmaradtak. Aztán elkezdtek pszichológusokat rendelni a gyerekek mellé. Mára már ők kerülnek ki győztesen ezekből a helyzetekből, legalábbis arányaiban véve jóval többször.

Talán kéne róla beszélni. Akarunk róla beszélni?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmester.blog.hu/api/trackback/id/tr201316273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása