HTML

játékmester

"A szerencse olyan, mint a Tour de France: egész évben várod, aztán észre sem veszed, és már el is múlt." (Idézet az Amelie csodálatos élete című filmből)

Friss topikok

Linkblog

Odds most mi van?

Játék_mester 2009.08.12. 10:53

Azon túl, hogy a Tippmix, mint sportfogadási játék ravasz trükkökkel nehezíti meg a fogadók helyzetét (leginkább a kötéstípusokra gondolok), néha ellentmondásokat szül. Legalábbis első látásra.

Gyakran találkozhatunk úgynevezett hendikep-eseményekkel. Ez azt jelenti, hogy az egyik csapat (maradjunk a hazainál) olyannyira favorit, hogy egy vagy több gól, pont hátrányból kezdi meg "szerencsejátékos" mérkőzését. Ez nem azt jelenti, hogy kizárólag így lehet fogadni a mérkőzésre, de kétségtelen, hogy amennyiben bejön a papírforma, és fölényesen győz a csapat, valamivel nagyobb nyereményre lehet szert tenni.

De vajon milyen logika diktálja azt, hogy amennyiben döntetlen a meccs, többet fizet a hendikep nélküli fogadási esemény döntetlen tippje, mint a hendikepes esemény vendégsikere.

Lássuk a példát:

Porto-Pacos Ferreira - Hazai: 1,26 - Döntetlen: 4,25 - Vendég: 8,30

(0:1) Porto-Pacos Ferreira - Hazai: 1,68 - Döntetlen: 3,70 - Vendég: 3,20

A józan ész azt diktálná, hogy egy esetleges 1:1-es mérkőzés után ugyanannyit fizessen a döntetlen és a hendikepes esemény vendégsikere (ez esetben 1:2 a találkozó virtuális végeredménye).

Ez azonban a valóságban nem így van.

A mérkőzést egyébként 2:0 arányban a Porto nyerte 2009. augusztus 6-án.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmester.blog.hu/api/trackback/id/tr851304675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása