HTML

játékmester

"A szerencse olyan, mint a Tour de France: egész évben várod, aztán észre sem veszed, és már el is múlt." (Idézet az Amelie csodálatos élete című filmből)

Friss topikok

Linkblog

Lépéshiba

Játék_mester 2010.01.21. 15:33

Kiesett a Szeged és a Sopron, továbbment a Pécs. Szikár tény a női kosárlabda Euroliga csoportköreinek végeztével. Már hónapokkal ezelőtt megkongatták a vészharangot egyes zsurnaliszták, mondván, válságban a magyar kosárlabda, úrrá lett a pénztelenség, így pedig nem lehet eredményt elérni. Ehhez képest öt kosáron múlott: kis híján mindhárom magyar csapat résztvevője lett a rájátszásnak.  

Magam is leírtam már párszor, hogy nincs "ha" a sportban, és máshol sem, ugyanakkor nem értem, miért pusztán a szélsőségek közti lavírozás az egyetlen járható út a mérleg megvonásakor. Olyan ez, mint amikor egy edző cserére szánja el magát, és ha a beugró gólt rúg, az edző mennybe megy, ha nem csinál semmit, ráfogják rosszul meccsel és cserél.

Meg kéne próbálni folyamatában értékelni a sportban, így a kosárlabdában történteket.

Kétségtelen, nem ment a lányoknak ebben az évben igazán, de az is tény, hogy a pokoli nehéz gazdasági helyzet ellenére talpon vannak, bravúrokat is elértek, harcban álltak a végsőkig, ott a nevük és a helyük a legjobbak között. Erőn felül teljesít a sport, ami egy állapot. Jó ideje tartó állapot. Nincs tehát jogunk túlzott elvárásokat támasztani a sportolóink felé.

Reálisan nézve a három csapat teljesítménye megfelelő volt. Most épp az ellenfeleknek kedvezett a szerencse, az utóbbi években pedig nekünk. Nagyobb baj, hogy a sportág "gazdagodik" a foci közegére jellemző sumákságokkal, őszintétlenségekkel, amelyek lehet, hogy eddig is megvoltak, mára azonban a közbeszéd részét képezik. Kis birodalmak és királyságok hallatják hangjukat, miközben alapvető és a laikus számára magától értődő aktusok maradnak el a nagy összevisszaságban.

Székely Norbertet hónapokkal ezelőtt választották meg a női válogatott szövetségi kapitányává, ám aláírt szerződése azóta sincs. Ezt nem tudtuk, ő mondta el annak kapcsán, hogy kisorsolták az Európa-bajnokság selejetezőinek csoportjait. Székely nem formált véleményt, mert hivatalosan még nem kapitány.

Sajnos (vagy szerencsére?) most már több időt tölthet a válogatott ügyes-bajos dolgaival. Feltéve, ha megkapja a végső lökést mindehhez. Egy szerződést.

Fotó: sopron.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmester.blog.hu/api/trackback/id/tr201690362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása